Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, K türü Yetki belgeleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Uslu yaptığı açıklamada; yurt içinde yük taşımacılığı yapanların alması zorunlu olan K1, K2, K2* ve K3 yetki belgeleri için alınan ücretlerde 08 Ocak 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile değişiklik yapılması konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının revize ettiği Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin Karayolu taşımacılık faaliyetlerini Türkiye ekonomisinin gerektirdiği şekilde düzenlemek ve taşımacılık faaliyetlerinde düzeni ve güvenliği sağlamak amacıyla yayımlanan yönetmelikle K türü yetki belgelerine indirim yapıldı. Buna göre, “K-1 yetki belgesi 24.307 liradan 10 bin liraya, 12.152 lira olan K2 yetki belgesi 10.000 ve 12.152 lira olan K3 yetki belgesi ise 5 bin lira seviyelerine indirildi” dedi.

Başkan Uslu, aynı zamanda K1 belgelerinde yük taşımacılığı yapan belge sahipleri için tonajda da indirim yapıldığını ve şahıslar için 30 ton olan tonaj şartı 25 tona, şirketler için 110 Ton olan tonaj şartının 50 tona çekildiğini belirtti.

Yapılan indirimin karayolu yük taşımacılığı yapan firma ve şahıslar için önemli olduğunu ifade eden Uslu, yenilemesini yapılmayan veya herhangi bir nedenle iptal edilen K belgelerinin, talep edilmesi ve asgari kapasiteyi sağlaması halinde, belge ücretinde yüzde 50’si ödenmek koşuluyla tekrar faal duruma getirilebileceğini vurgulayarak bu konuda da affa gidildiğini dile getirdi.