Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sarıkamış harekâtının 103. yılı etkinlikleri kapsamında, “TÜRKİYE ŞEHİTLERİYLE YÜRÜYOR, VEFAKÂR GENÇLİK FEDAKAR ECDADINI UNUTMAYACAK” sloganıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin Mehmetçiğin donarak şehit olduğu Sarıkamış Harekâtı’nın 103. yılı dolayısıyla Adıyaman’da da gençler ve çok sayıda vatandaş, Sarıkamış Şehitleri için yürüdü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda düzenlenen “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ve Eşi Yasemin Kalkancı, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Talha Gönüllü, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Kamu Kurum ve Kuruluşların Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Adıyaman Lisesi önünde başlayan yürüyüş Gölbaşı Caddesi üzerinden Adıyaman Valiliği önüne kadar devam etti. Yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk Bayraklarıyla tekbirler getirerek, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Vatan Sana Canım Feda” sloganları eşliğinde hükümet konağına kadar yürüdü. Atatürk anıtına çelenk konulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu.

Sarıkamış Harekâtının 103. yılında Sarıkamış şehitlerini rahmetle ve minnetle andıklarını belirten Vali Nurullah Naci Kalkancı,  Sarıkamış Harekâtı’nın tarihini katılımcılara anlattı.