Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasına ait olan Kahta yolu üzerindeki ATSO Fuar ve Kongre Merkezinde Medya Trend Fuar ve Organizasyon tarafından gerçekleştirilen 3. Adıyaman İnşaat Yapı Malzemeleri Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nın açılışına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, kurum müdürleri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Medya Trend Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, fuara katılan tüm firmalara teşekkür etti.

Adıyaman 3. İnşaat ve Yapı Fuarının hayırlı olmasını dileyen Vali Nurullah Naci Kalkancı, “İki hafta önce yine bu alanda Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarının açılışını gerçekleştirerek, bu fuara Türkiye’nin her tarafından katılımcılar bulunmaktaydı. Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı çok önemli bir fuardır. İnanıyorum ki bu fuarda da yine Türkiye’nin her tarafında inşaat sektörü temsilcileri katılmışlardır. İnşaat, Yapı ve Dekorasyon bizim ekonomimizin önemli bir bölümünü teşkil etmektedir. Son yıllarda inşaat sektörümüz çok ciddi bir sıçrama göstermektedir. Dünyanın sayılı inşaat şirketleri arasında 10-15 tane Türk şirketi yer almaktadır. Ülkemizde yatırımları ayakta tutan başlıca unsur inşaat sektörüdür.  Bu fuara katılan firmaların birbiriyle iyi bir dayanışma ve birliktelik sağlayarak, bol ve bereketli bir kazanç sağlayacaklarına inanıyorum. Fuarın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Kutlu da, “İş adamları başımızın tacıdır. Onların sağlamış oldukları işler sayesinde o işlerde yüzlerce vatandaşımız da faydalanarak ekmek yiyor. Bu tür konularda her türlü yardıma ve destek vermeye hazırız. Amacımız iş sahalarının artması, çalışan sayılarının artış göstermesidir” ifadelerini kullandı.

ATSO Başkanı Mustafa Uslu ise “Ülkemizin üzerinde kara bulutların gezdiğini, sürekli ülkemizi kıskaca aldıklarını hepimiz görüyoruz. Dünya devletlerinin ülkemizi kıskaca almalarının bir nedeni vardır. O da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin inanılmaz bir şekilde kendi bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmasından geçiyor. Biz önemil bir coğrafyada bulunuyoruz. Biz şu anda bütün dünya devletlerinin bizim üzerimizden pazarlık yaptığı ortamın içerisindeyiz. Özellikle Türkiye bu konuda çok önemli bir rol üstlenmiştir. Fiilen bir kaç devletle savaşta olduğumuz bilinmektedir. Ama en önemli savaş şu anda Türkiye'ye uygulanmak istenen ekonomik savaştır. Bütün kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin ekonomik durumunun kötüye gittiğini her vesilede dile getiriyorlar. Ama Türk milleti bizler müteşebbisler inanın sürdürülebilir bir kalkınmayla büyüme hedeflerine adım adım inşallah bunu bütün dünyaya göstereceğiz. Kim ne derse desin kırmızı çizgiyi tanımayan tek şey ticarettir. Eğer biz kendi içimizde bu dinamiklerimizi hayata geçirirsek yer altı ve yer üstü kaynaklarımızı gün yüzüne çıkarır katma değere çevirirsek Allah'ın izniyle dünyanın gücü Türkiye'ye yetmeyecektir. Bunun altını çizmemiz lazım. Sıkıntılarımız olabiliyor ekonomi iyiye gitmiyor olabilir. Bütün bu olup bitenlere rağmen yüzde 5,5 büyümeyi yakalıyorsak hiçbir endişemiz olmaması lazım. Biz bunları aşacağız. Bu açıdan sanayici için moral ve motivasyon çok önemli. Ama bütün bu saydığım olumsuzluklara rağmen bu ülkenin ekonomisini hep birlikte işte burada bu üretimi yapan insanlarla birlikte istenilen hedefe ulaşacağımız muhakkaktır. 500 milyar dolar ihracat hedefini yakalamak, dünyanın 10 büyük ekonomisi üzerinde yer almak şu salonda bulunan Adıyaman'da üretilen bu mamülleri dünyaya pazarlamaktan geçiyor. Mobilya sektörü Adıyaman'da çok gerilerde olan bir sektörümüzdü. Ama son yıllarda görüyoruz ki önemli bir sektör haline geldi. İnşallah daha iyi yerlere götüreceğiz. Bugün 57 tane firma bu salonda teşhir edilmişse önümüzdeki yıllarda arttırmamız lazım. Belki bu yer 3-5 sene sonra bize dar gelecek. Daha dün işte ilk senesinde bir veya iki açılış yaptık. Şimdi Türkiye'de yapılan resmi fuarlarda Adıyaman 11. sırada. Bu TÜİK'in verdiği istatistiktir. Bundan gurur duymamız lazım. Gerçekten iyi bir seviyiy geldim ama istenilen seviyede olmadığımızı bir kez daha altını çizmek istiyorum" dedi.

OSB Başkanı Kadir Çelenk, TÜMSİAD Başkanı Erkan Çakmak ve MÜSİAD Şube Başkanı Şerif Yıldırım fuarın hayırlı olması temennisinde bulundular.

Yapılan konuşmaların ardından 3. Adıyaman İnşaat Yapı Malzemeleri Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Açılış sonrası Vali Nurullah Naci Kalkancı beraberindeki heyet fuar alanını gezdi.