Yöresel ürünlerin ticarileşme süreçlerini desteklemek ve yöresel ürünlerde markalaşmayı sağlamak amacıyla Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasına ait Fuar ve Kongre Merkezinde Medya Trend Fuarcılık Organizasyonunda bu yıl düzenlenen “Adıyaman Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı” düzenlenen törenle açıldı.

10 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuarda tarım ve gıda ürünleri, el sanatı ve hediyelik eşyalar görücüye çıkacak.
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına ait Fuar Merkezinde gerçekleştirilen Fuarın açılışına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Merkez İlçe Başkanı Avukat Mustafa Alkayış, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Fuarın açılış konuşmasını yapan Medya Trend Fuarcılık Sahibi Mustafa Gül, “2013 yılında kitap fuarıyla başladığımız fuardan sonra bugün Adıyaman’da 7. fuara ev sahipliği yapıyoruz. Yükselen bir ivme ile fuarlara devam ediyoruz”dedi.
Bir ülkenin kalkınması ve zenginleşmesinin çok üretim ve ürettiğini satmaktan geçtiğini kaydeden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, “Bundan dolayı fuarlara çok önem veriyoruz. Ekonomik anlamda Türkiye’de 81 ilin rekabet içerisinde olduğunu unutmamamız lazım. Adıyaman’ı bir yerlere taşımak istiyorsak ve Adıyaman’ın bayrağını daha üst noktalara taşımak istiyorsak, Adıyaman’da buna benzer fuarlara çok önem vermemiz gerekiyor”dedi.
Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, fuarın hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, “Adıyaman bir huzur kentidir. Adıyaman’a gelen bütün firmalar döndüklerinde mutlaka Adıyaman ürünlerinden alsınlar. Çünkü Adıyaman’ın bütün ürünleri organiktir. İnşallah bu fuarda verimli bir şekilde geçer. Bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi.
Adıyaman Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarının Adıyaman’a hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasına başlayan Vali Nurullah Naci Kalkancı ise, “Yaratmak Allah’a üretmek insana mahsustur. Rızkın onda dokuzu ticarettedir. Üretmek inşasının doğuşunda olan, dikkatinden kaynaklana bir kabiliyettir. Ama üretmekle iş bitmiyor. Ürettiğinizi paketleyeceksiniz, pazarlayacaksınız, satacaksınız ve gelir elde edeceksiniz. Bütün bunlar müthiş bir rekabet ortamında üretileni kaliteli üreteceğiz.  Bugün burada açılışını yapacağımız fuara çeşitli illerimizden gelen 45 firma katılıyor. Temennimiz bundan sonra Adıyaman’ın uluslararası fuarlara ev sahipliği yapmasıdır. Adıyaman’ın çalışkan ve üretken insanı bunu yapacak imkan ve kabiliyettedir. Bu fuarı düzenleyen, emek veren, katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Adıyaman Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarının açılış kurdelesi kesildi.
Açılış sonrası Vali Kalkancı ve beraberindeki heyet, fuar alanınında yer alan stantları tek tek  gezerek sergilenen ürünleri inceledi.