Ziyarette konuşan Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, milli ve manevi değerlere vurgu yaparak; “Dünya Ehlibeyt Vakfı olarak sayın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızı ziyaret ettik. Bir toplumun güçlü olması iki değere bağlıdır. Birisi ekonomi, diğeri kültür. Kültür zayıf olursa cehalet, ekonomi zayıf olursa sefalet olur. Bunun için sefaleti ve cehaleti aşmış devletler her zaman güçlüdürler. Bu bakımdan ekonomide ve kültürde Türkiye çok büyük bir hamle gösterdi. Dünya devletlerinin oynadığı oyunlar karşısında bizim birliğimizi, kardeşliğimizi, ortak değerlerimizi, muhabbetimizi daha çok arttırmamız gerekiyor. Yani Türkiye binlerce yıl önce bu coğrafyada medeniyeti dünyaya taşıyan bir topluluk. Bunu bozmaya çalışan iç ve dış güçler karşısında birliğimizi daha çok güçlendirmemiz gerekiyor. Adıyaman’da olmaktan dolayı çok mutluyum. Sevgili başkanımıza ve tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İnsanların yüceliği, maneviyat ve marifet değerlerinin üstünlüğüyle ölçülür. Onun için ekonomiyle uğraşan insanlar şuna inanıyorum ki en büyük marifeti yerine getirmektedirler. Çünkü hem çalışmaktadırlar hem de ülkeye yararlı ve hayırlı görevler yapmaktadırlar”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ATSO Başkanı Mustafa Uslu, “Özellikle dünyanın içinde bulunduğu bu konjonktürden geçtiğimiz bu dönemlerde Fermani Altun başkanımız gibi düşünen insanlara çok ihtiyacımız olduğunu vurgulamak isterim. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğimize ihtiyacımız vardır. Çünkü bizimle uğraşan bir sürü devletler vardır. Bunların karşısında varlığımızı idame etmenin tek yolu birlik ve beraberliğimizin devamlılığını sağlamaktır. Bunun da yolu bir arada yaşama kültürünü benimsemekten geçiyor. Bu çerçevede Fermani beyin çok gayretleri olduğunu biliyorum. Bizim birlikte olmamızı bozmaya çalışan kesimler vardır. Bunlara fırsat vermememiz lazım. Gerek iş dünyası gerekse bu ülkede yaşayan 80 milyon insanın bir arada yaşama hakkını elde etmesi bizim için olmazsa olmazdır. Nifak tohumlarını ekmeye çalışanlara fırsat vermediğimiz taktirde biz bunları bertaraf etmiş oluruz ve bu ülkenin koymuş olduğu hedeflere de adım adım ulaşacağız. Adıyaman Türkiye’de ender illerden bir tanesi. Birlikte yaşama kültürünü benimsemiş bir kent. Bu ülke hepimize yeter. Birlikteliğimizi daha çok güçlendirerek hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu çerçevede camiam adına başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.