Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ortak organizasyonunda düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi mülakatları sonrasında gruplar halinde kurslar verilirken engellilere yönelikte kurs düzenlendi.

13 Nisan-23 Mayıs 2017 tarihleri arasında ATSO Eğitim salonunda yapılacak olan eğitim toplam 32 saat olup, kursiyerler eğitim sonunda sertifikalarını almaya hak kazanacak. Kursiyerlere ilk olarak iş planı hazırlama konusunda bilgiler veren Doç. Dr. Nazif Çalış, girişimci adaylarına destek unsurları konusunda da bilgilendirdi.

Girişimciliğin desteklenmesinin ve yeni istihdam yaratmanın önemini vurgulayan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, “Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize, yeni iş fikirlerini hayata geçirmelerinde yardımcı olmak ve projelerini hazırlarken izleyecekleri yol ile kuracakları işletmelerin başarı düzeylerinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni hayata geçirdik. Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimciliği önemsiyoruz. Devlet bu konularda kesenin ağzını açmış durumda. Bu desteklerden maksimum oranda faydalanmamız gerekiyor. Biz çok sayıda kişiye girişimcilik eğitimi verdik. 32 saat sürecek olan eğitimleri tamamlayan kursiyerlerimiz KOSGEB Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazanacak. Sunacakları projelerin başarılı bulunması halinde ise yeni kuracakları işlerinde KOSGEB'in sunduğu 50 bin TL hibe ve 100 bin TL'lik faizsiz kredi desteğinden yararlanma fırsatı bulacaklar. Yeni iş kurmak isteyen girişimcilerimizi, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmaya davet ediyorum” dedi.