Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, sandıklardan ‘evet’ çıkmasının ekonomik olarak olumlu etki yapacağını vurgulayarak, “İş dünyasına ‘evet’ çıkmış olması kesinlikle olumlu bir etki yapacaktır. En azından önümüzde istikrarlı bir süreç olacaktır. İktidarında ve hükumetin de işine odaklanması, 2-3 yıldan beri sürekli seçimlerle meşgul olan Türkiye’nin ekonomiye odaklanmasını sağlayacaktır. Çünkü hep şunu söylüyoruz, ekonomiyle siyasi istikrarın at başı gitmesi gerekiyor. Siyasi ve ekonomi istikrarı birlikte değerlendirmek lazım. Önümüzdeki süreçte iş dünyasının temennisi herkesin kendi işine odaklanmasıdır. Son derece yararlı olacak diye düşünüyoruz. Referandum konusunda milletin iradesi ortaya tecelli etmiştir. Milletin iradesinin dışında kimsenin bir şey söylemelidir. Ülkenin geleceği noktasında herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Sürekli kısır çekişmeler ile ülke gündemini meşgul etmek kimseye yarar getirmemiştir. O açıdan herkes ülkenin daha iyi bir yere gelmesi için, işsizliğin önüne geçmek için ihracatı arttırması gerekiyor” dedi.