Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu ve yönetim kurulu üyeleri, Adıyaman Baro Başkanlığı'na seçilen Av. Mustafa Köroğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, beraberinde Meclis Başkanı Mehmet Hanifi Bereket, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Eroğlu ve Yönetim kurulu üyesi Kadir Aslan ile birlikte Baro Başkanlığına seçilen Av. Mustafa Köroğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan ATSO Başkanı Mustafa Uslu, “Öncelikle kendilerine kendi adıma ve yönetim kurulu üyelerim adına hayırlı olsun diyorum, başarılar diliyorum. Ülkemiz bugünlerde önemli bir süreçten geçiyor. Baro hepimizin bildiği gibi önemli bir kurumdur. Özellikle son zamanlarda daha fazla hukuka, adalete ihtiyacımızın olduğu bir süreçten geçiyoruz. Hak, hukuk, adalet herkese lazım olan bir şey. İnsanların hava su kadar ihtiyacı olan bir unsur. Ülkesine, devletine bayrağına karşı suç işleyen kim olursa olsun makamı mevkisi ne olursa olsun misliyle karşılığını devletimizden bulmalı. Ülkemizin üzerinde kara bulutlar geziyor. Bu süreçte de insanların daha fazla mağdur olmadan devletine milletine suç işleyen olanlarda cezasını misliyle çekmeli. Biz iş dünyası temsilcileri olarak son zamanlarda şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bence hukuk, adalet haksız olanı cezalandırmalı haklı olanı ödüllendirmeli. Ama iş dünyası yıllardan beri gördüğümüz bir şey var. İşçi-işveren arasındaki bütün davalarda peşin peşin işveren suçlu bulunuyor. Adalete ne kadar dava tecelli etmişse hepsinde işveren suçlu görülüyor. Doğrudur suç işleyen işveren vardır ama bir tanesinde bile işveren haklı olamaz mı? Bir beyan üzerine işçi davayı açıyor ertesi gün ceza geliyor. Bütün özlük haklarını yerine getirsek bile iş dünyasında böyle bir haksızlıkla karşı karşıya kalıyoruz. Hukuk, adalet zengine fakire, makam mevkiye bakmamalı. Önümüzdeki süreçte bu mağduriyetler giderilmeli. Bu duygu ve düşüncelerle yeni başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum. İş dünyasını temsil eden kurum olarak ilimiz için faydalı ne varsa hep birlikte taşın altına elimizi koymaya hazırız” dedi.

Baro Başkanı Av. Mustafa Köroğlu, Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.