Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası “Marka” bilincinin yaygınlaştırılması ve ilimizde markalaşma oranının arttırılmasıyla ilgili bilgi alışverişini arttırmak amacıyla ATSO’da “Markalaşma Bilinci ve Markalaşmanın Önemi” konulu eğitim düzenledi.

Markalaşmanın her yönüyle ele alındığı eğitimde Yardımcı Doçent Yavuz Akçi, markanın tarihçesi ve hukuksal önemini anlattı. Akçi; “Marka tescili, hukuki açıdan taşıdığı önem dışında, ait olduğu ürünün kalitesi ve güvencesi hakkında taşıdığı bilgi nedeni ile de büyük önem taşımaktadır. Marka tescili rakiplerin düşük kaliteli taklit ürünleri benzer isimlerle piyasaya sürmesini engelleme yolunda marka sahibine devlet tarafından verilmiş bir haktır. Marka sahibi, taklit marka ve bu markayı taşıyan tüm ürünlerin toplatılmasından imhasına ve hatta taklit eden firmanın tazminat cezasına çarptırılmasına kadar bir çok yaptırım gücüne sahiptir. Markalama, yaygın olan bir şeyi alıp onu, çeşitli şekillerde geliştirerek daha değerli ve anlamlı yapmaktır. Marka yaratmak ta pazarlama faaliyetleri ile birlikte yürütülen bir süreçtir. Marka yaratmak dış pazarlara açılmak ve büyüme, yeni yatırım ve tanıtım olanakları açısından çok önemlidir” dedi.

Doçent Doktor Nazif Çalış  ise marka başvuru süreci, marka başvurusu ve dosya takibi ile ilgili bilgiler verdi.