Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle öğrencilere giysi yardımında bulundu.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), ihtiyaç sahibi öğrencilere giysi yardımı yaptı. ATSO’nun giysi yardımlarının öğrencilere dağıtılması dolayısıyla Emniyet Ortaokulunda düzenlenen programa ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, ATSO Yönetim Kurulu üyeleri Zeynel Çelik, Kadir Aslan, Nuri Günaydın, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Milli Eğitim Şube Müdürü Zeynel Özçakmakçı katıldı. Yardımlar öğrencilere teslim edilirken, katılımcılar birer öğrenciyi kendisi giydirdi.

Yardımların tesliminin ardından açıklamalarda bulunan ATSO Başkanı Mustafa Uslu, “Bilindiği gibi Ticaret ve Sanayi Odası olarak üst çatımız olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yaptırdığı okulun açılışını geçtiğimiz günlerde yapmıştık. Bunun yanında rutin olarak her yıl TOBB’un desteğiyle bin civarında öğrencimizi giydiriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte Adıyaman’da ihtiyacı olan okullarımız tespit ederek bu işi rutin bir şekilde bu işi her yıl yapıyoruz. Burada birkaç çocuğumuzu giydirmemiz semboliktir. Biz eğitim ve öğretime çok önem veriyoruz. Çocuklarımız geleceğimizdir. Çocuklarımıza eğitim almaları için bizde kurum olarak üzerimize düşeni her yıl yaptığımız gibi bu sene de yapıyoruz. Bunu kendimize görev olarak addediyoruz. Eğitime yapılan yardım her zaman bütün yardımlardan daha önemlidir. Mensubu olduğumuz dinin peygamberi de buyurmuştur ki ‘İlim Çin’de de olsa gidiniz öğrenin, bilenle bilmeyen bir olur mu?’ gibi hadis-i şeriflerimizde vardır. Bu açıdan gelecekte ülkemizi idare edecek bu nesle katkı sunmak istiyoruz. Bu noktada elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya da dağıtılan yardımlar nedeniyle ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu’ya ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne teşekkür etti. Kızılkaya konuşmasında şunları söyledi; “Ticaret ve Sanayi Odamızın değerli başkanına ve yönetimine çocuklarımıza sunmuş oldukları bu katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Adıyaman’a büyük hizmetleri var. Çok yakın bir zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılışı yapıldı. İnşallah çok güzel günlere inşallah beraberce yürüyeceğiz. Bu çocuklar hakikaten bizim kara sevdamız. Onlar için çalışıyoruz. Onlar için varız. Her şey onlar için gelecekte güzel olacak. Ülkemizin geleceği ve Adıyaman’ımızın geleceği için onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte onlar için güzel bir gelecek hazırlayacağız. TOBB’a ve ATSO’ya çok teşekkür ediyoruz”