2. Adıyaman İnşaat ve Yapı Fuarı'nın açılışını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasına ait olan Kahta yolu üzerindeki ATSO Fuar ve Kongre Merkezinde Medya Trend Fuar ve Organizasyon tarafından gerçekleştirilen 2. Adıyaman İnşaat ve Yapı Fuarı'nın açılışına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu üyesi Faik Yavuz, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Adnan Boynukara, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, kurum müdürleri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, ekonominin temelinde sanayi ve üretimin olduğunu vurgulayarak, “Ekonomimizin esasında temeli sanayidir, üretmektir, üretmekten geçer. Ürettiğinizi de pazarlayabilmelisiniz. Sadece üretmek yetmez, aynı zamanda pazarlamakta gerekir. Adıyaman aynı zamanda iyi bir tarım kentidir. Onun için her zaman diyoruz ki ürettiğiniz ürün değil, sattığınız ürün sizindir. Bunun için de bu fuarlar çok önemli. Tanıtım için önemli, üretici ve tüketiciyi, tüccarı bir araya getirmeleri bakımından çok çok önemlidir. Türkiye’nin üreten kahramanları, gerçek kahramanları buradaki insanlardır. 15 Temmuz gecesi olduğu gibi ülkemizin geleceğine, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'dan sonra sizlerin de desteğiyle milletimizin güveniyle piyasa göstergeleri Allah’a hamdolsun normale döndü. Milletimiz yaklaşık 12 buçuk milyarlık dövizini Türk parasına çevirerek ekonomiye enjekte etti. Bizler 2008’deki küresel kriz sonrası dünya ekonomisindeki sorunların halen devam ettiğini görüyoruz. Buna rağmen gelişmekte olan ülkeler yavaşlarken, Türkiye büyümeye devam ediyor. 27 çeyrektir büyüyen bir Türkiye var. Biz bütün terör faaliyetlerine rağmen, engellemelerine rağmen iç ve dış düşmanların iş birliği içerisinde adeta Türkiye’yi bir terör ağıyla sararken biz bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan da Türkiye’yi büyütmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin inşaat sektöründe dünya ikincisi olduğunu vurgulayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise, “Odamız Adıyaman’ın tekstilde ülkemizin parlayan yıldızı olması için büyük çaba sarf ediyor. Mermer sektörünü geliştirip lokomotif sektörü yapmak için büyük çaba sarf ediyor. Bir taraftan borsamız hayvansal ve bitkisel analizinin yapılacağı tahlil laboratuvarı kuruyor. Öteki taraftan Adıyaman’ımızın gıda ticareti ve sanayinde çekim merkezi olması için hedef koymuş, bu vizyonda çalışıyoruz. İnşaat sektörü katma değer ve istihdam açısından Türkiye’de ve dünyada son derece önemlidir. 200’den fazla sektörü direkt ilgilendiren bir sektörümüz. Eğer inşaat büyümeye başladığı zaman 200 sektörle birlikte büyüme oluyor. Son 5 yılda Türkiye’mizin büyümesinde inşaatın payı yüzde 15 olmuştur. Dolayısıyla inşaat yapı sektörümüzün vazgeçilmezidir”

Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise, “Ülkemiz ilk defa bu kadar uzun süreli bir siyasi ve ekonomik istikrar havasını yakalamış durumda. 15-16 yıldır Allah'a şükür sarsılmaz bir şekilde güçlü bir iradenin temsil ettiği siyasi bir istikrarla ve bundan beslenen ekonomik istikrarla hep birlikte yaşıyoruz. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın refah düzeyinin artışını rakamlarla ortaya koymak ve bunu kıyaslamak mümkündür. Burada bir kişinin daha istihdamına katkı sağlayan sanayicilerimize ve girişimcilerimizin hizmetinde ve emrinde olacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ise, “Özel sektörlerin açılıp desteklenmesiyle birlikte inanıyoruz ki hedeflerimize ulaşmak için ciddi bir efor ve ciddi bir çaba sarf etmiş olacağız. Türkiye üzerinde oynanan oyunlar ortada. Dünya genelindeki durumu biliyoruz. Biz artık bu dünyadaki bütün sıkıntılara rağmen, çevremizde olanlara rağmen, içimize fitne sokmaya çalışanlara rağmen tüm şer şebekelerinin, tüm terör örgütlerinin bu ülkeye karşı ittifak edercesine bu milletin yükselişini durdurmaya çalışan tüm bu engellere rağmen büyümek durumundayız. Fuarın açılışında ve yapılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Adıyaman Belediye Başkanı Kutlu da, “İş adamları başımızın tacıdır. Onların sağlamış oldukları işler sayesinde o işlerde yüzlerce vatandaşımız da faydalanarak ekmek yiyor. Bu tür konularda her türlü yardıma ve destek vermeye hazırız. Amacımız iş sahalarının artması, çalışan sayılarının artış göstermesidir” ifadelerini kullandı.

ATSO Başkanı Mustafa Uslu ise “ İlimiz için son derece önem arz eden Fuar Kongre Merkezi ve 2. İnşaat Yapı Malzemeleri ve Mobilya Dekorasyon Fuarının açılışı için bizleri onurlandıran başta bakanımız ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanımıza ve misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle fuarımızın ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Günümüzde ürettiğini dünya pazarlarıyla buluşturmanın yolu fuarlardan geçiyor. Adıyaman’da üretilen mamulleri dünya pazarıyla buluşturmak için fuar düzenlemek çok önemlidir. Bir taraftan uluslararası fuarlara giderken bir taraftan da kendi içimizdeki üretilen mamulleri bölgemizdeki pazarlarla buluşturmak üzere bu fuarları düzenlememiz gerekmektedir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 2. Adıyaman İnşaat ve Yapı Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Açılış sonrası Bakan Tüfenkci, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet fuar alanını gezdi.