Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman Valiliği, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği tarafından bu yıl 2. Si düzenlenen Adıyaman Tekstil ve Hazır Giyim Çalıştayına katıldı.

Moda ve Hazır Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği’nin ev sahipliği yaptığı çalıştaya Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Yapılan çalıştayda Adıyaman ve Türkiye'deki tekstil ve hazır giyim sektörü masaya yatırılırken çalıştayın açılış konuşmasını Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ragıp ARAS yaptı.

Ardından Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Ekonomi Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Celal Toprak, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve Adıyaman Valisi Abdullah Erin birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmalardan sonra çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen Adıyaman Valisi Abdullah ERİN, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Ekonomi Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Celal Toprak, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ve Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ragıp Aras’a teşekkür plaketi verildi.

Konuşmaların ardından öğle yemeği molası veren katılımcılar, öğleden sonra ilk panelde Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ moderatörlüğünde Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. N. Çiğdem Gürsoy’un “Adıyaman ve Çevresinin Potansiyeli Nasıl Harekete Geçirilir?” konusundaki fikirlerini ele aldı.

İkinci panelde ise Moda ve Hazır Giyimciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mukadder Özden moderatörlüğünde ve Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ragıp Aras, Roniteks Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Yaşar, Adıyaman Girişimci Kadın ve İstihdam Derneği Başkanı Birsen Günay ve ADYÜM Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yener Tekeli “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da tekstil ve hazır giyimde sektörel kümelenme” konusunu ele aldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ragıp Aras, Adıyaman'ın teşvik yasası başta olmak üzere bazı nedenlerden dolayı mağdur edildiğini dile getirerek, pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini vurguladı.

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk, Adıyaman OSB'de ki ve ilçelerde ki OSB'lerin genel durumları ile ilgili bilgiler vererek, çıkacak olan bölgesel teşvik ile istihdamın artacağına inandığını söyledi.

Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, yabancı yatırımcılardan çok yerli yatırımcıların kendi kentlerine yatırım yapmasının önemine işaret ederek, yabancı yatırımcıları 'yörük' olarak adlandırarak, yerli yatırımcılara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Çalıştayın sonunda protokol üyeleri ve panelistler katılımcıların sorularını cevaplandırarak katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.