Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi Adıyaman temasları kapsamında, Odamız hizmet binasında faaliyet gösteren Adıyaman Gümrük Müdürlüğü'nün açılışını gerçekleştirdi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının 5. katında hizmet verecek olan Gümrük Müdürlüğü hizmet binasının açılışına gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat,  Salih Fırat, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu yaptı. Kutlu yaptığı konuşmada; "Burası açıldıktan sonra özellikle yurt dışına çıkan uçaklarla Adıyaman'dan çıkış yapabilecek. Temennimiz tarifeli seferlerin de başlamasıdır. Adıyaman Havaalanı'nda gümrük işlemlerimiz sürekli devam eder. Bunun yanında ihracatçılarımız için de, ithalatçılarımız için de Gümrük Müdürlüğü önem arz etmektedir" dedi.

TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın da konuşmasında, "Hem ilimiz hem ülkemiz ticaretine, ekonomisine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu açılışta emeği geçen Sayın Bakanımıza, sadece bu hususla ilgili değil, Adıyaman'ı ilgilendiren her konuda gittiğimizde kapılarını açan, gönüllerini açan, uzun süreden beri birlikte siyaset yapmaktan onur duyduğumuz Bülent Tüfenkci Bakanımıza hassaten teşekkür ediyorum. Teşriflerinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, Adıyaman Gümrük Müdürlüğü'nün faaliyete geçmesiyle birlikte Güneydoğu Anadolu Projesi'nin ikinci bir Çukurova durumuna getirdiği Adıyaman'ın tarım ürünlerindeki üretiminin de daha iyi değerlendirileceğini söyledi. Bakan Tüfenkci, "Burada yetişen ürünleri de daha kolay bir şekilde dünyaya pazarlayabileceğiz. Biz Besni üzümü veya pekmezini sadece Malatya'ya, Kahramanmaraş'a, Gaziantep'e değil, biz Besni üzümünü bütün dünyaya pazarlamış olacağız. Onun için bu Gümrük Müdürlüğü bir başlangıçtır. 2014 yılı, 2013 yılına göre ihracatta Adıyaman yüzde 240 oranında önemli bir artış sağladı. Eğer bu hızla Adıyaman devam ederse, 4 sene, 5 sene sonra Adıyaman Türkiye'de 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan 16 ilin içerisinde yer alacak" dedi.

Konuşmaların ardından Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binasının açılış kurdelası kesilerek, bina gezildi.