SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu’yu ziyaret ederek uygulamada olan yapılandırmayla ilgili bilgi verdi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, kamu kuruluşlarına uygulamada olan yapılandırmayla ilgili bilgi vermek için ilimize gelen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Ziyarette bir konuşma yapan SGK Başkanı Bağlı, kendilerini kabul etmesinden dolayı ATSO Başkanı Mustafa Uslu’ya teşekkür ederek, “Bugün buraya Sosyal Güvenlik Kurumunun alacaklarının yeniden yapılandırmasının tanıtım kampanyası için geldik. Özellikle sigorta borcu olan kurumların 31 Ekim 2016 tarihine kadar müracaatta bulunmalarını rica ediyoruz. Eğer kurumlarımız 31 Ekim tarihine kadar müracaat etmezlerse bu haktan yararlanamayacaklar. Bunun yanında gençlerimizin de Genel Sağlık Sigortası prim borçları bulunmakta, sık sık bu sıkıntı dile getiriliyor. Bu durumda olan gençlerimizin de 31 Ekim’e kadar kurumumuza müracaat etmeleri ve gerçekten borçları ödeyemeyecekleri kadar yüksekse bir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gidip, gelir testine girmelerini istiyoruz. Gelir testine girdikleri takdirde eğer asgari ücretin üçte birinin altında bir gelir elde ettikleri tespit edilirse şu ana kadar birikmiş bütün Genel Sağlık Sigortası borçları silinecek. Buna rağmen Genel Sağlık Sigortası borçları varsa bunların gecikme zammı ve faizlerini sileceğiz. Eğer bu uygulamamıza başvuruda bulunulursa sadece anaparayı 12 taksit halinde ödeyecekler ve bunun da ilk taksitini 28 Şubat 2017 tarihinde ödemeye başlayacaklar. Bu vesileyle bize bunları anlatma fırsatı veren başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ATSO Başkanı Mustafa Uslu yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı bey Odamızı ziyaret etti. Yapılandırmalar vatandaşlar için bir kolaylık oluyor. Üyelerimizin Odamıza olan aidat borçlarını da yapılandıran düzenleme yürürlüğe girmiştir. Hassas ve zor bir süreçten geçerken, bu borç yapılandırılmasını çok önemsiyoruz. Bunu iş dünyamızın nefes almasını sağlayacak, önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Hükümete ve meclisteki tüm partilere bu çalışma için teşekkür ediyoruz. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum”

Ziyarette SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı’ya, SGK İl Müdürü Fuat Tekin ile İş Kur İl Müdürü Ramazan Tatar eşlik etti. SGK Başkanı Bağlı, ATSO Başkanı Mustafa Uslu’ya ziyaret anısına seramik tabak hediye etti.