Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ve yönetim kuruluna iade-i ziyarette bulundu.

ATSO Başkanı Mustafa Uslu ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Erin, ATSO Başkanlık Makamına geçerek yönetim kurulu üyeleri ile tanışarak sohbet etti.

Vali Abdullah Erin’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ATSO Başkanı Mustafa Uslu, “Sayın Valimiz çok zor bir dönemde Adıyaman’a gelerek çok zor bir görevi üstlendiğinin farkındayız. Ama sayın valimizi tanıdığımız kadarıyla bu işin üstesinden çok rahatlıkla kalkacak ve Adıyaman’ın her zamankinden daha fazla bir sıçrama dönemini hep birlikte geçireceğimizi düşünüyorum. Özellikle son teşvik paketinin açıklanmasıyla birlikte Adıyaman’da çok önemli bir süreci birlikte geçireceğiz. Adıyaman OSB’de bir genişleme çalışmamız var. Bunu çok ivedi bir şekilde gerçekleştirmemiz lazım. Şu anda önemli iki tane müteşebbis ilimizde yatırım yapmak için başvurmuş durumdalar. Bununla ilgili alt yapıyı oluşturmamız lazım. Allah’ın izniyle Ortadoğu ve bölgemizin sükûnete kavuşmasıyla birlikte o sıçrama dönemini hep birlikte geçireceğiz. Bununla birlikte Adıyaman’da yatırımcıların önünün açma adına sayın valimizin çok gayretli çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Sanayicileri temsil eden kurum olarak 24 saat sayın valimizin emrindeyiz. Adıyaman’ın gelişimi ve kalkınması adına biz sanayicilere ne düşüyorsa her zaman elimizden geleni yapmaya hazırız. İnşallah huzur kenti Adıyaman’ın genç dinamik gücünü yer altı kaynaklarımızla buluştururuz” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen ziyarette konuşan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, “15 Temmuz’da karşı karşıya kaldığımız bu ihanet teşebbüsünde karşı karşıya kaldığımız sorunları toparlamaya çalışırken esasen Adıyaman’ın kalkınması ve gelişmesi adına neler yapabilirizin sürekli istişarelerini yapıyoruz.   Özellikle OSB’nin genişletme çalışmaları ile Mermer İhtisas OSB’nin kurulması için çalışmalarımız devam ediyor. 15 Temmuz’da 7’den 70’e Adıyaman halkının tamamı çok iyi bir sınav verdiler. Bununla iftihar ve gurur duydum. Adıyaman’ın birlik, beraberlik ve o güçlü sesi hepimizi umutlandırarak geleceğe yönelik yapılacak çalışmalarda bizleri umutlu bir havaya soktu. 15 Temmuz sonrasında bu ihanet şebekesiyle ilgili ve ilişkili olduğunu değerlendirdiğimiz kamu personeli ile ilgili de titiz ve yoğun bir çalışmanın içerisine girdik.  Yapılan bu çalışmalarla ilgili Kamuoyunda bazen eleştiriler, itirazlar bizlere de intikal ediyor, ama kamuoyunun şundan emin olmasını istiyoruz ki, kendi ailemizin bir bireyi nasıl değerlendiriliyorsa, önümüze gelen bütün kamu görevlileri ile ilgili bilgiler, bulgular ve değerlendirmelerde o titizlikle yapılıyor. Bununla ilgili ilimizde itiraz komisyonları oluşturduk” dedi.

Vali Erin konuşmasına şöyle devam etti; “Biz ekonomik kalkınmayı sosyal kalkınmayla bütünleştirip toplumsal barışla güçlü hale getirdiğimiz zaman Adıyaman’ı hedeflediğimiz o noktalara rahatlıkla taşıyabiliriz. Yatırımcılarımızın ve girişimcilerimizin önünü açacak şu anda engel durumda bulunan hususlarında giderilmesi, yatırımların kolaylaştırılması, süreçlerin basitleştirilmesi gibi önemli gelişmeler ve adımlar atacağız hep beraber. Bu memlekette üreten, katma değer yaratan ve istihdam sağlayan bütün yatırımcıların başımızın üstünde yeri vardır. Devletimizin ve Ticaret Odamızın imkânları yatırımcılarımızın emrinde ve hizmetinde olacaktır. Yeter ki müteşebbislerimiz üretsin, istihdam yaratsın. İlin yöneticileri olarak gece-gündüz demeden çalışarak yatırımcılarımızın önünü açacağız. Kırsaldan kente kadar çok önemli değerlerimiz var. Kırsala dönük gerek kırsal kalkınma projeleri ile gerekse de kalkınma ajansı ve diğer kurumalardan gerekirse projeler oluşturmak suretiyle kırsala dönük önemli çalışmalar yapmak durumundayız.

Ziyaret sonrası Vali Abdullah Erin, ATSO Hizmet binasını gezerek, birimlerde yürütülen çalışmalarla ilgili ATSO Başkanı Mustafa Uslu’dan bilgi aldı.