Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, şahsıyla ilgili ulusal medyada yayınlanan ‘Oda başkanına FETÖ'den gözaltı’ haberlerine sert tepki gösterdi.

Konuyla ilgili olarak ATSO Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Başkan Mustafa Uslu, kendisi hakkında karalama kampanyası başlatıldığını belirterek yapılan haberintamamen iftiradan ibaret bir haber olduğunu söyledi.
Uslu; “Yerel ve ulusal basında birtakım iddialarla ilgili bu basın toplantısını yapma gereği duydum. Haberin içeriği ATSO Başkanı olarak FETÖ terör örgütüyle ilişkilendirilmemdi. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu FETÖ terör örgütüyle ilgili gözetim altında diye bir haber yayınlandı. Ben dün bu haberi sabah saatlerinde duydum. Bu açıklamayı sıcağı sıcağına yapabilirdim ama çok daha sakin kafayla bugüne bıraktım. Konuyla ilgili yasal işlemleri başlattığımı söylemek istiyorum. Yapılmak istenen karalama kampanyasıyla ilgili olarakmeyveli ağaç taşlanır derler. Şahsımı başta Adıyaman, bölge ve bütün Türkiye’de birçok insan biliyor. Bu karalama kampanyası maksatlı, tamamen iftiradan ibaret bir haberdir. Benim kamuoyunda gerek FETÖ terör örgütü, gerekse illegal diğerörgütlerle ilişkimin ne derecede olduğunu bütün dünya âlem biliyor. Ve ben biraz sonra da özellikle FETÖ terör örgütü sürecinde neresindeyim belgesiyle bunu size ispatlayacağım” dedi.
“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE İNANIYORUZ”

Uslu; “Bu ülke hepimizin. Ben Adıyaman’da 30 yıldır sanayicilik yapıyorum. 7.5 yıldır da Türkiye’nin bu saygın kurumunu yönetim kurulu üyelerimle birlikte temsil ediyorum.Temsil ettiğimiz kurumugetirdiğimiz yeri bütün herkes biliyor. GerekAdıyaman’da 30 yıldır üretim yapan bir firmanın başındaki bir insan olarak şahsımı, gerekse ailemi Adıyaman’ın tümü çok iyi biliyor. Bu konuyla ilgili benim abdestimden hiç şüphem yoktur. Diğer inandığım kuşku duymadığım konu biz Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletindeyiz. Biz hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Hak yerini bulacaktır. Bundan benim zerre kadar kuşkum yok. Biz ülke olarak önemli bir süreçten geçiyoruz. 15 Temmuzdan bu yana çok badireler atlattığımızı sizlerde biliyorsunuz. Dün benim şahsımla ilgili yapılan asılsız haberi yapan veya yaptıranlar temsil ettiğim kurumda ne kadar olumsuz bir etki yapacağını sizler benden çok iyi biliyorsunuz. Hassas bir dönemden geçiyoruz. Benim şahsımla adeta paletle üzerinden geçeceksin bir kurumun temsilcisini yok etmeye çalışacaksın ondan sonra özür dilerim biz yanlış yaptık diyeceksin. Veya bunun adını basın özgürlüğü diye açıklayacaksın. Değerli arkadaşlar bunun adı basın özgürlüğü falan olmaz. Bunun adı olsa olsa karalama kampanyasıdır, bu memleketin iyiye gidişine dur demeye yapılan bir çabadır. Çok açık söylüyorum kim yapmışsa yapsın hiç fark etmez. Biz siyaset üstü bir kurumuz. Dün gözetim altında olduğumu söyleyenler bilsinler ki ben dün buradaydım, bugünde sizin huzurunuzdayım. Eğer merak edenler varsa onlar bilsinler ki yarında burada olacağız. Bununda altını çizerek söylemek istiyorum”
“OLAY FARKLI MECRALARA ÇEKİLİYOR”

Oğlunun gözaltına alınmasına da değinen Başkan Uslu; “Dün itibariyle benim evladım gözetim altına alındı. Çok merak eden var. Bugüne kadar FETÖ terör örgütüyle ilgili binlerce insan gözaltına alındı ancak bu olay çok farklı mecralara çekerek daha farklı lanse etmek isteyenler vardır. Biz hayatımız boyunca devletimize karşı, milletimize karşı hiçbir saygısızlık yapmadık. Oğlum 2002 yılında Kocaeli’nde inşaat bölümünü kazanarak okumaya gitti. Giderken FETÖ terör örgütünün evlerinde kalıyor. 14 yıl önceki hadise. Mezun oluyor ve o cemaatin çalışanı oluyor. Ta ki FETÖ terör örgütünün foyası meydana çıkıncaya kadar. 31 Ağustos 2015 tarihinde evladım bu örgütün yanlış bir yolda olduğunun farkında oluyor ve 31 Ağustos 2015 tarihinde noktayı koyup hayatında yeni bir sayfa açıyor. Dün itibariyle alınmıştır. Alınabilir. Biz devletimize güveniyoruz dedik. Abdestimizden şüphemiz dedik. Gidecek varsa cezasını çekecek yoksa aklanacak işinin başında duracak”