Sivil Toplum Örgütlerinden Askeri Kalkışmaya Sert Tepki

Askeriyenin içindeki bir grubun kalkıştığı ve vatandaşların karşı koyması sonucu başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından Adıyaman’daki 14 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek darbelere karşı ortak metin açıkladılar.

ATSO öncülüğünde bir araya gelen STK’lar askeri kalkışmaya tepki olarak bildiri yayınladı. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, MÜSİAD Şube Başkanı Şerif Yıldırım, TÜMSİAD Adıyaman Şube Başkanı Erkan Çakmak, ASKON Şube Başkanı İbrahim Genciz, Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Deniz, Türkiye Kamu-Sen

Adıyaman Şube Başkanı İrfan Tokur, Adıyaman OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk, Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi, Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, SMMMO Başkanı Nazif Atalay, İHH Başkanı Fadıl Akkuş katılırken açıklanan metni Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu okudu.

Adıyaman’daki STK’lar olarak her zaman demokrasiden yana tavır koyduklarını ifade eden ATSO Başkanı Mustafa Uslu, darbelerin Türkiye’ye zarar verdiğini belirterek STK’ların bu konuda tecrübe sahibi olduğunu kaydetti.
Başkan Uslu, konuşmasında şunları söyledi; “15 Temmuz 2016 Gecesi milli birlik ve beraberliğimize, hukuka ve demokrasimize karşı, kökü dışarıda bir güruh alçakça bir darbe teşebbüsünde bulunmuştur. Bu darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.
Halkın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi ve gücü tanımıyor, darbeyi asla kabul etmiyoruz. Sadece siyasal iktidarı değil, bütün siyaset kurumunu ve Türkiye’nin sivil kazanımlarını hedef alan bu alçakça darbe girişimi, toplumun topyekun karşı çıkışıyla boşa çıkarılmıştır. Tüm Türkiye’nin ve özellikle, Adıyaman halkının darbe girişimine karşı göstermiş olduğu duyarlı duruşundan dolayı halkımıza teşekkür ediyoruz. Bundan böyle, millet iradesine kast eden vatan hainleri, bu izzetli duruşu hesaba katacaklardır.
   Demokrasi karşıtlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik ve kararlı duruşu da takdirle karşılıyor, teşekkür ediyoruz.

Milletimize kurşun sıktıran, başta Yüce Meclisimiz olmak üzere, kamu kurumlarını bombalatan, askerle polisi karşı karşıya getirenleri milletimiz asla affetmeyecektir. Tarih bunları birer vatan haini olarak kaydedecektir. Darbeye karışanlar ve işbirlikçilerinin en ağır şekilde cezalandırılacağını ümit ediyoruz.

Darbeye karşı göğüslerini siper ederek karşı koymuş şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına sabr-ı cemil diliyoruz. Biz Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları olarak, her zaman demokrasinin ve seçilmiş sivil iradenin yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz”